Zdravím tě milá maminko 🙂
téma mlsání a sladkostí u dětí – to je věčné téma 🙂
Už jsi asi řešila (nebo budeš řešit) jak a v jakém množství dopřát dítěti sladkosti. Jako mámy často řešíme, aby děti neměly po sladkém problém usnout, aby neměly velké energetické výkyvy (které ovlivňují i náladu dětí), aby jedly po sladkém „normální“ jídlo, aby se jim nekazily zoubky, ale i zdraví vůbec, protože většina těch lákavých průmyslových dobrot v sobě, kromě spousty cukru, skrývá i různá barviva, ochucovadla, konzervanty apod.- vesměs umělé ingredience.
Na druhou stranu nejde děti od sladkého odstřihnout úplně. Tak jak to vymyslet, aby mohly děti sladké dostat a zároveň jsme tak pečovaly o jejich zdraví a předaly jim ty nejlepší možné stravovací návyky?
Dobrá zpráva je, že to jde jinak, zdravě!! Můžeme si totiž pochutnávat i na zdravých sladkostech. Chceš to vyzkoušet?
Dneska pro tebe Lucka Křivinková připravila recept na skvělou, doma vyrobenou, sladkost (úplně bez přidaného cukru a chemie) – domácí „Ferrero“ (výborné oříškové čokokuličky).
Suroviny:
2 hrsti pražených lískových oříšků
1 hrst předem namočených datlí
1 lžíce nepraženého kakaa
Postup:
Přes noc nechte namáčet ořechy.
Aspoň na hodinu dejte do horké vody máčet datle.
Nechte okapat. Datle rozmixujte spolu s polovinou ořechů a kakaem.
Zbylou polovinu ořechů rozmixujte zvlášť.
Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky a obalujte je v rozmixovaných oříškách.
PODÍVEJ SE SEM, POKUD CHCEŠ VĚDĚT VÍCE O ZDRAVÝCH DOBROTÁCH PRO DĚTI, O ZDRAVÉM VAŘENÍ BEZ CHEMIE, O VĚDOMÉM NAKUPOVÁNÍ – VYZNÁNÍ SE V SUROVINÁCH A POKUD CHCEŠ VĚDĚT, JAK SI DOMA UKLIDIT KUCHYŇ BEZ CHEMIE!! Začínáme poprvé v úterý 17.8.2021 v 16.00 hodin 🙂